I dag er eg i Trondheim og skal snakke til over 400 påmeldte til Kommunikasjonsforeningen sitt årlege Høstseminaret. Eg skal gi tre gode råd om universell utforming av nettsider.

I innlegget mitt kl. 11.30 gir eg tre råd til deg som er nettredaktør og deg som jobbar med innhald på nett.

Vi i tilsynet erfarer at mange er usikre på kva universell utforming av nettsider betyr, og vi ser også at det skal ikkje alltid så mykje til for å forbetre tilstanden på nettsidene betrakteleg. Du må kjenne til dette, for dette er eit lovkrav og vi i Difi fører tilsyn etter regelverket. Det finst også andre veldig gode grunnar til universell utforming, blant anna at det er smart, samfunnsøkonomisk og lønnsamt for deg. Det kan du lese om i bloggposten min 7 grunnar til universell utforming.

Presentasjon på Slideshare

Du kan sjå presentasjonen på tilsynets Slideshare

Forfatter

Portrett av Malin Rygg
Malin Rygg
Malin Rygg er direktør i Tilsyn for universell utforming av IKT i Digitaliseringsdirektoratet. Malin er jurist med erfaring frå blant anna Konkurransetilsynet og har tidlegare jobba som advokat og dommar.

2 Kommentarer

Skriv ny kommentar

* obligatorisk felt som du må fylle ut for å sende skjemaet.

Kommentarer

Hei Malin og takk for interessante blogginnlegg.
I den siste bloggen skriver du at du er rundt og gir råd om universell utforming av nettsider. Jeg håper du også går råd internt, dvs innenfor direktoratet du selv er i og staten for øvrig.
På deres egne nettsider er den en link under "om oss" > "kontakt oss" til "offentlig postjournal for Difi". Den kan ikke akkurat sies å være universell utformet?

Hei og takk for at du følger med. No er denne løysinga du siktar til ei eksisterande løysing og er derfor ikkje omfatta av lovkrava. Men merk at det vil bli lansert ei ny løysing for dette på nyåret som heiter eInnsyn.