Jobber du i skole- og utdanningssektoren med publisering av innhold på nettsider? Da må du sørge for at innholdet er universelt utformet. I denne bloggen har vi samlet litt av vårt veiledningsstoff for å hjelpe deg i gang.

I år er din sektor blitt inkludert i regelverket som setter krav til universell utforming av nettsider og app’er. Det kan være mye å sette seg inn i og mange spørsmål om akkurat hvordan man skal gå fram for å imøtekomme kravene.

Derfor ønsker vi i tilsynet for universell utforming av ikt å samle godt introduksjonsstoff for deg om fagområdet universell utforming.

Hva er universell utforming?

Vi begynner med en kjapp gjennomgang av spørsmålet hva er universell utforming? Her ser du en rask to-minutters video, en enkel definisjon av hva universell utforming innebærer og hvorfor det er viktig, og helt til sist syv grunnprinsipper for universell utforming.

Kom i gang

Etterpå anbefaler vi deg å se på sidene våre som heter Kom i gang. Her finner du blant annet

  • e-læring - et gratis, nettbasert kurs om universell utforming av nettinnhold
  • enkle tester for å sjekke om din nettside er universelt utformet
  • en liste over redaktørens ansvar
  • sosiale medium og universell utforming

Forslag til løsning

Videre kan du se gjennom våre løsningsforslag for web Her får du tips og triks for hvordan du gjør innhold du publiserer tilgjengelig for alle. Vi har veiledninger innen blant annet

Test med tilsynets metode

Helt til sist, om du virkelig vil teste ut og sikre innhold på dine digitale tjenester kan du bruke våre testindikatorer for web for å se om du møter kriteriene tilsynet stiller til tilgjengelig webinnhold.

Send innspill

Vi jobber kontinuerlig for å forbedre informasjonen vi tilbyr og problemstillinger vi kan adressere. Finner du fortsatt ikke svar på spørsmål du sitter inne med? Send oss en mail på uu@difi.no med spørsmål, så skal vi hjelpe deg så godt vi kan!

Forfatter

Bilde av Sindre Säfvenbom, tekstforfatter
Sindre Säfvenbom
Sindre Säfvenbom er utdannet med mastergrad innen universell utforming av IKT og arbeider som teknolog for Tilsynet for universell utforming i Difi.

Kommentarer

Skriv ny kommentar

* obligatorisk felt som du må fylle ut for å sende skjemaet.