Profilbilde av Malin Rygg, leder for Tilsynet for universell utforming av IKT

No er høyringa om EUs webdirektiv ute

Denne veka vart forslag til gjennomføring av EUs webdirektiv i Norge lagt ut på høyring. Lovforslaget skal gjelde både privat og offentleg sektor. Vi ber spesielt private verksemder om innspel.

Profilbilde av Malin Rygg, leder for Tilsynet for universell utforming av IKT

Nettbutikkane under lupa

Kvar dag handlar vi nordmenn for millionar av kroner på nett. Netthandel er for mange ein enkel inngangsport til eit enormt vareutval. Vi har eit regelverk som skal sikre at alle kan handle på nettet. Tilsynet gjennomfører derfor kontroll av 10 store nettbutikkar no.

Jo Herstad

Gjesteblogg: Be for sin friske mor

Burde vi kreve at en 29 år gammel utvikler har kontakt med eldre onkler, tanter, venner eller besteforeldre for innspill? Jo Herstad skriver dagens blogg på vegne av sin mor. Les om hvordan en som har passert 90 år opplever å bruke digitale tjenester og hennes råd.

Portrettbilde av gjestebloggar Helga Norland

Gjesteblogg: Det vakre i å nå frem til alle med ditt budskap

Lær å se det vakre i å nå alle med ditt budskap. Ikke bare lag et design som er vakkert å se på, sier Helga som er svaksynt. Les om hvordan hun opplever digitale tjenester i hverdagen og hennes råd til utviklere og designere.

Portrettbilde av Einar G. Fauske sittende ved PC

Gjesteblogg: Synshemmet på nett

Det viktigste for at en nettside skal være mest mulig brukervennlig for en synshemmet person, er etter min mening at innholdet skal være presentert på en måte som gjør det enkelt å få omdannet til lyd ved hjelp av syntetisk taleprogramvare. Universell utforming er nødvendig.

Morten Buan, forbundsleder i HLF

Gjesteblogg: Teksting er bra for alle!

Når temaet er universell utforming av IKT, tenker mange på blinde som ikke kan se skjermen, eller på personer med motorikkproblemer som ikke kan bruke tastatur og mus på vanlig måte. Det er likevel en stor gruppe som ofte glemmes, som også har behov for tilgjengelige nettsider.

Profilbilde av Malin Rygg, leder for Tilsynet for universell utforming av IKT

Tilsyn med nettsider - kan du etterprøve våre funn?

Sist veke fekk vi eit spørsmål på Twitter om i kva grad det er mogleg å etterprøve vurderingar og resultat som vi gjer under ein kontroll av universell utforming med ei verksemd si nettløysing. Her er svaret og kva vi gjorde med det.

Cathrine von Porat

Lager du innhold for nettsider?

Hvorfor ikke bruke en rolig stund til å ta kortversjonen av e-læringskurset om universell utforming? Da lærer du hvordan du lager innhold som fungerer for flest mulig.

Bilde av Sindre Säfvenbom, tekstforfatter

Universell utforming og utdanning - et godt sted å starte

Jobber du i skole- og utdanningssektoren med publisering av innhold på nettsider? Da må du sørge for at innholdet er universelt utformet. I denne bloggen har vi samlet litt av vårt veiledningsstoff for å hjelpe deg i gang.

Sider